Sunday 6 March 2011

Tofu – på Jessicas sätt.

Jag och maken har blivit väldigt förtjusta i tofu. Men det hänger verkligen på vem som tillagat det! Vår kära bythai är experter på detta! Men vi kan ju inte köpa färdigmat heeela tiden =)

Nu tycker jag det är roligt att laga mat igen =) Det är ett gott tecken. Vi får se hur det går med min mage, om jag inte blir bra om några månader ( ja, jag måste ju ha tålamod, det har bara gått en månad ännu!) får det nog bli en långvarig kur på Levande föda. Jag är dock glad om jag kan slippa det för det är svårt att köra sitt eget race när man är del av en familj.

Så här tillagar jag tofu och det blir jättesmarrigt! =)

Först hackar jag en gul lök och pressar några vitlöksklyftor (mååånga om det bara är jag som skall äta, färre om familjen oxå skall ha ;). Sen skär jag tofun i lagom stora bitar (inte för stora, fick det på ett thaiställe och det var inte gott). Senast använde jag Tofu från Kung Markatta. Ner med allt i en kastrull. Sedan en skvätt vatten så att det precis täcker botten på kastrullen. Eftersom fett/olja-debatten vid uppvärmning förvirrar mig använder jag vatten istället. På med ordentligt med kryddor i form av: gurkmeja, spiskummin, koriander och kardemumma. Jag fräser alltihop i en stund och sedan på med kokosmjölken. Detta får sedan koka upp och sedan är det klart! Till det här serverar jag Basmatiris. Vi har alltid endast Basmatiris hemma eftersom det är lättsmält utan att höja blodsockret. Vill man kan man skala och tärna potatis, koka i 15 min och lägga i detta tillsammans med kokosmjölken. Det passar även fint att addera blomkål.

Jättegott =)

2 comments:

  1. Jättegod tofurätt,gjorde den igår.Ska försöka äta tofu minst 2 ggr i veckan så jag är jättetacksam för det goda receptet!

    ReplyDelete
  2. Vad kul att du gillar den! Tycker oxå att det blir jättegott. Tofu är så beroende av i vilket sammanhang den hamnar så att säga. Om du hittar något smarrigt recept får du gärna tipsa!

    ReplyDelete