Wednesday 2 February 2011

Potatis.

IMG_1852

Dagens middag består av potatismos och valfria grönsaker. Potatis, denna styvmoderligt behandlade rotfrukt. Det är så synd att den bakats ihop med kolhydrater med lågt näringsvärde så som pasta och vitt bröd. Här kan du läsa en fin hyllning till potatisen av en kvinna som bokstavligt talat lever på att äta näringsrikt. Det är Jess som äter sig frisk från sin svåra cancer.

Potatis: billigt, nyttigt och gott =)

2 comments:

  1. Gomorron:)
    Det är inte set att potatisen har lågt näringsvärde utan så mycket stärkelse som skjuter upp blodsockret. Är man känslig för blodsockersvängningar skall man ta det försiktigt med potatis. När jag jobbade som diabetesassistent så fick man ge mer insulin ju mer potatis som åts och potatis mos gör att blodsockret stiger ändå mer. Har man fett till som smör eller grädde i potatismoset så minskar stigningen av blodsockret något.

    ReplyDelete
  2. God morgon på dig =)
    Jodå, jag känner till dess blodsockerhöjande effekt. Har tidigare levt med en man med diabetes typ 1 så jag är expert på glykemiskt index ;) Det är säkert rätt att man skall hålla sig från potatis om man har diabetes och väljer att följa den konventionella vägen i sin behandling. Men som ickediabetiker tycker jag att potatisen är ett riktigt bra tillskott i min diet och vidhåller att det är synd att likställa den med pasta och vitt bröd ( jag menar inte att du gör det Ulrika ) som ju inte tillför något näringsmässigt.

    ReplyDelete