Friday 7 January 2011

Vetegräsjuice.

När jag var på Living Food i Valdemarsvik  i september 2010 drack vi färskpressad vetegräsjuice varje morgon. På kursgården odlas det vetegräs i källaren:

IMG_0851

Vi pressade vår juice själva varje morgon. Jag hade provat en lite snällare variant innan, nämligen vetegräs i pulverform:

IMG_1763Så jag var ganska van vid smaken och det var inga större problem för mig att dricka. När jag provade hälsodrycken första gången tyckte jag om den direkt, den smakade som stuvad spenat tyckte jag. Mattias blev nyfiken att prova men jag trodde han skulle kasta upp allt direkt. Det verkar tydligen vara så, att många absolut inte gillar det från början.

Hursomhelst, vetegräsjuice är väldigt hälsosamt och uppiggande. Man bör inte dricka det efter klockan 15. Jag känner dåsigheten efter att ha ätit resterna från gårdagens äppelpaj så det fick bli ett glas Hälsodryck. Jag har köpt min på Hälsokosten. 

4 comments:

  1. Kan det vara bra mot rosacia?

    ReplyDelete
  2. Hej!
    Jättesvårt att svara på. Det beror säkert även till stor del av vad din kost i övrigt består av. Om du ger din kropp en massa saker den inte vill ha kanske vetegräsjuicens effekt bara är marginell. Men i kombination med en hälsosam kost kanske vetegräsjuice påskyndar läkningsprocessen.
    mvh
    Jessica

    ReplyDelete
  3. Åh, detta plus spirulinaalger har jag börjat dricka varje morgon. Känns redan som att min hy börjat bli vacker. Alltid haft problemhy. Jag tycker faktiskt att det är jättegott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det låter ju fantastiskt! Så roligt! =))

      kram
      Jessica

      Delete