Monday 31 January 2011

Mat som medicin.

Jag läser i boken Food as medicine av läkaren och yogin Dharma Singh Khalsa och slås av att det finns olika metoder att komma till rätta med olika åkommor. En del förespråkar levande föda, andra tillagad mat. Det som knyter ihop dem är att det finns en genuin önskan om att hela människor. För mig är det en tidsfråga innan läkarbubblan spricker precis som IT-bubblan och Musik/Artist-bubblan gjort. En stor eloge till de läkare som öppnat ögonen för detta och verkligen från sitt hjärta verkar för att hjälpa sina medmänniskor. Ni andra, tänk om för snart kommer ni inte att ha något arbete kvar. Färre och färre människor vill förstöra sina redan ansatta kroppar med så kallade mediciner som ger hemska biverkningar. Än mindre vill de ta emot era dödsdomar och passivt invänta livets slut. Människor söker andra vägar. Det finns människor som bevisligen äter sig friska.

2 comments:

  1. Hej,jag läste på sidan som du rekommenderade "Frisk från cancer och andra sjukdomar" och den var väldigt inspirerade.En som nämndes där var Dr. Servant Schreiber som skrivit en bok där han sammansatt ett program för hur han skulle hålla sig frisk efter att han fått och behandlat hjärntumör 2 gånger. I följande youtubeklipp som varar närmare en timme delar han med sig av sina kunskaper och hur han gjorde.

    http://www.youtube.com/watch?v=XaDt3AJQ98c

    Verkligen värt att titta på. Han är så sympatisk och han redogör så bra om detta!Du har säkert redan uppmärksammat honom och boken har skrivit !

    ReplyDelete
  2. Hej Anna!

    Ja visst är det intressant! Det känns skönt emellanåt att få bekräftat att man gör rätt.

    Tack för tipset! Jag skall kika på filmen!

    ReplyDelete