Friday 3 December 2010

Fler fördelar med att vara schampofri.

Följde en diskussion på facebook om statiskt hår. Då insåg jag att mitt hår inte längre blir statiskt =) Den där otäcka känslan som infann sig när jag tog av eller på en tröja förr är borta! Så kan det gå! Schampofri FTW! =)

Dessutom, numera köper jag honungen ( som jag använder för att tvätta håret med) från en kollega som har egen biodling. Snacka om närproducerat =)

5 comments:

  1. Blev lite full i skratt, använder inte heller schampoo utan använder balsammetoden www.lockig.se

    Däremot förepråkar inte ayurveda råkost, svårsmält och vissa grönsaker behöver upphettas för att frigöra näringen. Lätt förvällda grönsaker är deras melodi.

    ReplyDelete
  2. Sedär =) Jag gick hela vägen och använder numera honung. Tvättar håret ungefär varannan vecka. Däremellan gnuggar jag bara igenom håret i morgonduschen.

    Det gör inte heller levande föda som jag föredrar framför raw food. Inom levande föda äter man företrädesvis ovanjordsgrönsaker och svårsmält föda fermenteras. Som exempel kan nämnas vitkål som stampas till surkål. Linser och bönor groddas. Som exempel här kan nämnas mungbönor som ayurveda också tillskriver goda egenskaper. Nötter och frön blötläggs och groddas innan de äts. Ayurveda låg på topp som det mest logiska tills jag hittade levande föda och det känns som det absolut mest naturliga för oss människor. Dock lite svårt att applicera i den verklighet jag lever i just nu. Frukost och lunch är dock i princip nästan alltid levande föda för mig.

    ReplyDelete
  3. Hur gör du när du använder enbart honung. Min ena dotter har också självlockigt hår som jag och hon använder honung mer som inpackning tror jag. Annars kör hon också balsammetoden.
    http://www.ayurvedaforum.se/ är ett forum inte så aktivt men ändå....

    Vad är du för dosha? Pitta helt klart;)

    Jag är Pitta/kapha. Men jag tycker det är lite svårt för det som ökar kapha minskar pitta och det som ökar pitta ex. starka kryddor minskar kapha. T.e.x Chili funkar inte alls för mig. Men bra för kapha hmmmm.

    ReplyDelete
  4. Hej igen =)

    Jag tar ungefär en matsked honung i en burk/kopp och tar lite vatten i så att det blir som schampokonsistens. Sen masserar jag in det i torrt hår ( man ser jätterolig ut och håret står åt alla håll =) och låter verka i ungefär 5 min. Därefter sköljer jag ur det i ljummet vatten och sedan avslutar jag alltid med att skölja i kallt vatten. Mellan honungstvättarna ( som jag gör ungefär varannan vecka ) vattentvättar jag bara håret i morgonduschen. Samma procedur som ovan fast utan honung. Masserar med lummen vatten och sedan avslutar jag med att skölja med kallt vatten = bye bye frissighet =) Barnen, som snart är 7 resp 9 har aldrig någonsin fått någon produkt öht i sitt hår och det blir ALDRIG fett ( detta var en drivande faktor för mig i somras när jag slutade med schampo ).

    Jepp det kan du skriva upp att jag är =)) Pitta med en vataobalans i kroppen troligen på grund av att jag flyttat så mycket i mitt liv. Bor just nu på mitt fjortonde ställe!

    Jaa det verkar vara en svår kombination du har. Är du mest pitta eller kapha?

    ReplyDelete
  5. Gomorron!

    Har du en meiladress så kan vi höras på den:) Min är taniko@telia.com eller Ulrika Tenghede på facebook om du hellre vill använda meddelande där.

    Hej från Ulrika

    ReplyDelete