Wednesday 13 October 2010

Fri från dermografi =)

Vad sjutton är dermografi? Jag citerar netdoktorn.se :

“Dermografism eller sk. skrivhud, är en överkänslighet i huden som inte beror på yttre faktorer. Av någon oklar anledning blir det vid friktion ett ökat utsläpp av histamin lokalt i huden. Histamin är ett ämne som förmedlar klåda och rodnad.”

Jag har haft dermografi så länge jag kan minnas. Så slog det mig plötsligt idag att jag borde testa om jag fortfarande kan skriva käcka meddelanden på min hud. Jag provade först på ena armen… men icke… testade sedan andra armen… icke. Sen väntade jag någon timme och testade igen. Det blir ingen upphöjning längre!!!!

Blir så glad över att min kropp inte längre uppvisar allergiska reaktioner och detta helt utan symptomdämpande mediciner utan min kropp har helt enkelt läkt sig själv =)

Bra kämpat kära kropp =))) och förlåt att jag inte till fullo förstod sambandet mellan kost och din hälsa förrän sommaren 2010.

Så här kunde jag göra med min kropp tidigare men inte nu längre =)))

250px-Demographism

3 comments:

  1. Får man fråga hur du gjort för o slippa? googlade mig hit för jag har samma problem.. eller det kliar på huden, sen river jag och då blir det ränder/nässelutslag :(

    du får hemskt gärna maila på phaenna at hotmail punkt com

    ReplyDelete
  2. Hej! Jag undrar också hur du blev av med detta. Åt du bara massa anti-histamin tabletter (typ. receptfria på apoteket) hela tiden. Jag har besvärats utav detta ett tag men läkaren gav mig inga tips eller dyligt. Han sa bara ät receptfria tabletter tills det förhoppningsvis försvinner, men att det kunde ta flera år :/ Skönt för dig att du blivit av med detta besvärliga men intressanta fenomen.

    ReplyDelete
  3. Hej på er!
    O nej jag tog inga tabletter =) Jag vet inte exakt när i tiden det försvann men troligtvis när jag började äta renare kost. Jag började med att utesluta alla skumma tillsatser och E-nummer.
    Idag äter jag bara frukt och grönsaker och det finns inte ett spår av dermografi. Vilket ju är lite trist för det var ju praktiskt att kunna ha sig själv som anteckningsblock ;) =)) Nä, skämt åsido, att gå mot en renare kost tror jag är ett första steg.

    ReplyDelete