Wednesday 13 October 2010

Bekämpa cancer(och andra sjukdomar) på naturlig väg.

Jag bara måste länka till den här levnadsglada, vackra, tuffa tjejen. Eller vad sägs om att hon inte tycker att det är en bra idé att skänka mer pengar till Rosa bandet… Provocerande…? Inte alls… Med alla miljoner som skänkts redan borde det ha kommit ett botemedel, inte sant? Sanningen är att det inte finns något piller, det är bara din kropp som kan läka sig själv!

När jag var 20 och frågade läkaren om min dermografi sa han att 4% av befolkningen har det så. Då köpte jag det… ovetande som jag var. Precis som jag gått med luft och värk i magen p g a laktosintolerans… ovetande som jag var. Så här vill jag ha det när jag går till läkaren i framtiden. Doktorn: “Jessica, det finns två sätt att behandla det här. Det första är kemiska läkemedel, det är helt okej om du får biverkningar av det men ditt aktuella symptom försvinner. Alternativ två är att du lägger om din kost och din livsstil och låter kroppen läka sig själv”. Tack doktorn för att du ger mig en valmöjlighet.

Jag googlar in på fass.se och ser vilka läkemedel som står till buds vid dermografi:

http://www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp?articleID=6464

Jag väljer ett slumpmässigt:

Betapred

och hittar följande under biverkningar. Jag citerar:

VILKA BIVERKNINGAR KAN LÄKEMEDLET GE?

Vid korttids- eller engångsbehandling ser man ingabiverkningar, såvida man inte är allergisk mot något av innehållsämnena. Vid långtidsbehandling kan däremot följande biverkningar uppträda:

Biverkningar indelas i vanliga (förekommer hos fler än 1 person av 100), mindre vanliga (färre än 1 person av 100) och sällsynta (färre än 1 person av 1000).

Vanliga: Rubbningar i saltbalansen. Kroppens infektionsförsvar kan hämmas. Infektioner, t ex tuberkulos kan blossa upp. Hämning av binjurebarkfunktionen. Cushing-liknande symptom (månansikte, fettansamling på bålen). Förhöjt blodsocker. Tillväxthämning hos barn. Benskörhet. Muskelsvaghet. Hudförtunning.

Mindre vanliga: Ökad risk för blodpropp, psykisk obalans. Grumling av ögonlinsen och grön starr. Skelettpåverkan.

Sällsynta: Magsår. Ökat tryck i huvudskålen. Senbristning.

Allergiska reaktioner i form av hudutslag eller kramp i luftrören (konserveringsmedel). Tag då omedelbart kontakt med läkare.

 

Ooooj vilket svårt val… vill jag riskera att få grön starr, psykisk obalans, benskörhet, tillväxthämningar ( gäller barn ) eller vill jag helt enkelt sluta äta mat som ger mig inflammationer?

Just det, inte så svårt val va?????? Dags att vakna!

No comments:

Post a Comment