Saturday 1 March 2014

Första vårmånaden är här!

Yes! Nu är första vårmånaden här! Ännu en vinter utan nedstämdhet. Det tackar jag kosten för. Förr led jag av perioder av nedstämdhet/olust under vinterhalvåret. Inte så att jag var deprimerad men ingenting kändes särskilt motiverande eller roligt. Vi påverkas enormt mycket av det vi äter och jag önskar att jag hade känt till detta för många år sedan. Den här vintern har dessutom varit bedrövlig för oss som bor på västkusten. Regn, regn och åter regn. Ett mörker som aldrig tycktes vilja släppa taget om dagen. Som gjort för att tappa humöret! Men icke för mig. Ytterligare ett starkt skäl till att det är värt att äta som jag gör.

En annan häftig grej är att nu kan vi säga att bebisen kommer nästa månad! :) Om hon/han nu inte bestämmer sig för att komma tidigare. Bebisen kommer när den är redo helt enkelt och jag stirrar mig inte blind på något datum. Inom yogan skrattar man lite åt uttrycket “gå över tiden”. Något sådant existerar inte menar man. Än så länge har ingen kommit försent till sin födelsedag som Yogi Bhajan uttryckte det. Det tycker jag är en härlig syn! :) Inom yoga lär vi oss att acceptera det vi inte kan påverka och det är enormt befriande. Att vara gravid handlar väldigt mycket om acceptans. Den första tiden fick jag öva på att acceptera den enorma trötthet som jag haft i alla mina graviditeter. Jag tror det är kroppens sätt att säga att jag skall ta det lugnt. Jag kör på ganska hårt annars. Nu, den sista tiden här handlar det om att acceptera att allting tar lite längre tid och att nätterna emellanåt är rena katastrofen. Men jag stressar inte upp mig eller blir irriterad. Allt är som det skall.

Häromdagen beställde vi en baby björn babysitter organic till bebisen. Fanns en som var ekologisk och då var valet inte särskilt svårt. Ett babynest har vi beställt sedan tidigare och det är redan invigt och godkänt av Ruby. Observera att plasten fortfarande var på, jag vill inte att katterna skall sova i bebisen saker. Det kommer bli en kamp och jag har upptäckt att Main Cooner är enormt envisa men det är jag också! :)

IMG_1986

Önskar er alla en härlig lördag!!!

No comments:

Post a Comment