Thursday 20 February 2014

Torsdagsmys.

Hemkommen från jobbet efter en intressant enhetsdag med bl a framtidsspaning inom teknik och spännande föreläsning om sociala media. Nu dags för en rejäl smoothie och senaste mama i soffan.
Hoppas ni har en härlig torsdag!

5 comments:

  1. Hej Jessica!
    Vilken mysig bild:-)! Jag undrar hur viktigt det är att äta frukten till lunch och sallad till middag. Min kropp vill göra tvärt om. Gissar att det handlar om att den stora energinmängden ska komma under dagen. Min dag börjar med frukt, lunch bestående av sallad och frukt, mellanmål frukt (och ibland glutenfritt knäckebröd), middag sallad och frukt. Låter det ok eller bör jag ändra något? Förstår att det är ett tunt underlag att dra slutsatser utifrån... Men jag blir jätteglad om du gör ett försök:-)!

    Kram Julie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vet du vad Julie, jag tänker så här. Känns det här upplägget bra för dig så tycker jag du skall fortsätta så. Får du i dig tillräckligt med kalorier så ser jag inget problem. Anledningen till att man rekommenderar att äta frukt under dagen är att frukt går igenom vårt matsmältningssystem mycket snabbare än grönsaker och sallad. Därför äter man frukt under dagen så att inget ligger kvar och stör. Men om du inte har några magproblem och mår bra av detta tycker jag du skall fortsätta som du gör. Att känna harmoni i det man gör är också viktigt!

      kram
      Jessica

      Delete
  2. Förtydligande: den stora salladen är vid lunch nu (med kommentarer från kollegor om jag har släpat med mig hela grönsakslådan till jobbet:-D) och den lilla vid middagstid. Kram Julie

    ReplyDelete
  3. Blev väldigt glad av att läsa ditt svar. Med mat upplever jag att det finns ett antal modeller med "rätt och fel" . Har haft en sådan farhåga här också och därför försökt att anpassa mig. Var en stor lättnad att läsa ditt svar eftersom jag upplever dig både som väldigt kunnig och seriös. Önskar dig en fin helg! Kram Julie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så bra att höra! Jag har sett många som tyvärr hoppat av det hälsosamma tåget då de haft alldeles för höga krav på perfektion. Vi måste vara lite varsamma med oss själva.
      Tack detsamma!
      kram

      Delete