Saturday 1 February 2014

Grymt immunförsvar.

En av alla fördelar med att äta en växtbaserad kost är att man får ett grymt immunförsvar. Min man och jag blir aldrig sjuka längre. Detta trots att jag numera åker kollektivt och folk hostar och nyser om vartannat omkring mig. De flesta tycks tro att det är helt normalt att ha influensa och förkylningar flera gånger om året. Med ett bra immunförsvar slipper man det. Dr Joel Fuhrman har skrivit en riktigt bra bok som heter Super Immunity. Jag har skrivit om den förr men den tåls att berätta om igen. Den baseras på den senaste forskningen gällande kosten och immunförsvaret. Ett starkt immunförsvar skyddar förstås mot cancer också. Vi får cancerceller varje dag. Med ett starkt immunförsvar kan vi rensa bort dessa.

Det är extra skönt så här i vintertid när man läser om kräksjukor och influensor och minnas hur det var men veta att sannolikheten att jag drabbas är minimal. Livet är för kort för att spendera flera dagar i sjuksängen om man inte måste.

Det skall bli enormt intressant att se hur lille bebisens immunförsvar blir och att jämföra hans/hennes antal vabdagar med de stora barnen som är uppvuxna på en blandkost.

 

super-immunity

Boken går att beställa på Adlibris.com.

4 comments:

  1. Hej Jessica, har två undringar...
    Den första är om du planerar att låta bebisen äta 80-10-10 då han/hon börjar äta. Om inte så vore det spännande att höra varför. Min andra undring handlar om att jag tycker att det emellanåt är jättesvårt att få ihop "livspusslet". Det känns som om jag periodvis bara springer och springer och missar att vara närvarande i nuet. Du känns väldigt närvarande och harmonisk. Har du några tips? (har börjat ta yoga-lektioner, men även de känns lite stressiga att hinna med:-D).
    Tack på förhand! kram Julie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej!
      Nej det gör jag inte. Om jag bott i ett tropiskt klimat så kanske. Men inte här i Sverige. Det behövs ett större och mer varierat utbud anser jag personligen. Dessutom finns det alldeles för få barn som ätit på detta sätt och då känner jag mig mycket tryggare med en lagad vegansk diet. MEN självklart kommer den lille/lilla att få smaka smoothiesar och äta mycket rå frukt och grönt.
      Låter som meditation absolut är något för dig. Vilken yogaform är det du ägnar dig åt? Meditation lär oss att vara i nuet och betrakta oss själva mer utifrån. I kundaliniyoga avslutas alltid varje pass med en meditation. Egentligen handlar yoga om att göra kroppen såpass stark och rörlig att vi kan sitta och meditera länge. Det är alltså meditationen som är målet.
      kram kram
      Jessica

      Delete
  2. Tack för svar och förklaring till beslutet:-)! Jag har precis börjat på kundaliniyoga, vi har inte fått syftet förklarat för oss (det fick jag inte heller då jag försökte mig på ashtangayoga... I det senare så var vi nog många som klev in i prestation. Jag har svårt att behålla intresset för sådant som känns meningslöst och allt som jag inte förstår det bakomliggande syftet till blir per definition just meningslöst... Dina rader gjorde just yogan meningsfull. TACK:-)! Tack också för tipset om meditation, jag har hört en liten röst inom mig som har förordat det ganska länge... Dessvärre har hon nog blivit ignorerad. Är nog läge att börja:-)....
    Kram
    Ps. Blev precis som du väldigt glad över att läsa på DN-debatt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så underbart att jag kunde ge lite ljus över yogan då :) Så tråkigt att du inte får en förklaring. Jag är alltid noga med att berätta för mina yogaelever. Ge gärna feedback till din lärare så att hon/han kan ta med sig det i fortsättningen.
      kram kram

      Delete