Thursday 6 September 2012

Känner mig som Leeloo…

leeloo

Minns ni Leeloo från Femte elementet? Minns ni när hon lär sig allt om människorna genom att gå igenom alfabetet och när hon kommer till W(War) rinner tårarna. Just nu läser jag Matens pris och min känsla är precis densamma. Vad är det vi människor gör? Var finns respekten och kärleken? Matens pris är skriven av två journalister som tar reda hur det kommer sig att viss mat är så extremt billig. Förklaringen som finns är enorma mängder bekämpningsmedel och fruktansvärda förhållanden för djur =( Jag känner att jag måste göra något åt det här. Kanske starta en facebook-grupp där vi tillsammans kan stötta och peppa varandra att våga förändra och bryta det här. Den stigande hetsen kring LCHF gör det ännu värre för de stackars djuren och för vår miljö som vi ju lånar av våra barn och barnbarn. Man behöver inte äta 100% raw för att få en god hälsa. Man kan äta “a plant based diet” som det heter på engelska och både gå ner i vikt, få en god hälsa och medverka till en snällare behandling av vår miljö. Ni som läser det här, starta bloggar, gör facebook-inlägg, tillsammans kan vi sprida budskapet att man inte blir tjock av kolhydrater i form av frukt och rotfrukter. Denna typ av mat belastar dessutom inte alls vår miljö på samma sätt och är sannerligen inte ett hjärtlöst behandlande av liv.

Jag vet att ni, mina läsare, inte bara har vikt i tankarna utan ett hälsotänk och även ett mer holistiskt perspektiv. Jag vädjar till er att läsa Matens pris, om inte för er egen skull så för era barn och barnbarns skull.

matenspris

2 comments:

  1. Åhh du har så rätt och jag är helt med dig!
    Jag vill att alla bara ska förstå!!
    Kan vi göra något tillsammans?
    Kram!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag med och jag tror att det bästa är att vara bra förebilder och sprida informationen så gott det går. Att tala om att vår natur far illa är ju hyfsat rumsrent men att tala om att vi även gör djur illa är så tabubelagt. Ändå omringas jag av djurälskande människor, samma människor som säger att de vägrar att döda en humla mumsar glatt i sig en kyckling. Jag har själv varit där och jag är övertygad om att om fler människor såg hur illa vi som människor beter oss mot djuren skulle de vägra kött om inte deras liv hängde på det förstås.
      Jag skall fundera några varv till på det här och se vad jag kommer fram till. Det känns som det är dags att göra något! I vår familj köper vi allt ekologiskt och jag vill få fler att göra det. Dessutom har jag en önskan att hysterin kring LCHF skall tona ut för det sättet att leva är inte hållbart! Istället för att banka på alla LCHF:are vill jag visa dem att det finns andra, mycket bättre vägar till hälsa.

      kram kram

      Delete