Friday 24 August 2012

Lyx.

Lyx är att komma hem en fredag till ett rent hem. Vi har haft städhjälp sedan ett år tillbaka och det enda jag ångrar är att vi inte tog hjälp tidigare. Nu har vi även en häck som behöver klippas och tänkte ta hjälp med det också.

- Ni köper mycket tjänster, konstaterade en av sönerna i morse. Mmm, svarade vi. Blir det inte dyrt, undrade han. Jo, det kostar förstås en del men vi tycker det är sååå värt det.

Mattias fick en så oväntad kommentar av en kollega som vet att vi har städhjälp och som konstaterade att Mattias i princip aldrig har med sig mat till jobbet: Gör ni ingenting själva? undrade hon. Ehum, vi gör massor av saker men vi väljer att prioritera det vi tycker är viktigt för oss.

Vi lever här och nu och varje dag räknas. Det är just idag, denna vardagsfredag som är en dag i livet. Då är det skönt att veta att jag inte behöver storstäda hela huset efter en arbetsvecka.

2 comments:

  1. Vi har också städhjälp.underbart! Vi slipper fundera på vem ska göra vad, vi kan göra annat vi vill ha tid till...
    Har också köpt in häckklippning. Det är värt varenda krona. Slippa klippa, samla ihop, åka iväg till återvinningscentralen med resterna... Puh!
    Fjantigt att undra om ni inte gör något själv. Klart man gör, kanske bara inte allt det som andra tycker att man ska göra!

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)) Ja visst är det härligt! Hörde för några år sedan om två par som valt städhjälp för att städningen ledde till så mycket konflikter. Den ena parten tyckte alltid att den gjorde mer och de var inte överens om vad som skulle göra. I deras fall var det bättre för förhållandet också!

      Delete