Thursday 8 May 2014

Så oerhört smärtsamt.

Läste den här krönikan av Lina Baldenäs och mitt hjärta gråter. Lina är döende i cancer. Det är så oerhört smärtsamt att läsa. Att behöva lämna sina barn så tidigt – det finns inga ord. Lina vårdas nu på en palliativ avdelning. Vård i livets slutskede. Jag sörjer så över alla mammor som måste lämna livet alldeles för tidigt.

Det är inte annat än att jag undrar om utgången hade varit annorlunda om Lina fått information om kostomläggning.

Kris Carr lever med obotlig och spridd cancer. Hon fick sin diagnos 2003 men lever och frodas fortfarande. Hon äter idag en växtbaserad diet med mycket juicer. Här kan ni läsa hennes berättelse.

KC Oz Oprah680

Kris hos Oprah

En annan kvinna som jag skrivit om tidigare är Jess Ainscough.  Jess drabbades av en väldigt aggressiv cancer i ena armen och läkarna ville till slut amputera armen. Det ville inte Jess och hon började leta efter andra lösningar. Jess lever i allra högsta grad och sprider sitt budskap och sin kunskap.

Holistic_Bliss_0403

Fina Jess.

Det här är bara två exempel på starka kvinnor som lyfter på stenar och letar efter andra lösningar. Jag är så tacksam att de delar sin historia med oss. Det ger hopp och mod.

3 comments:

  1. Märkligt, tänkte precis på henne (Lina) i morse, undrade just hur det gått för henne. Tänkte precis dom banorna första gången jag såg henne på tv hur hon bönade om att får förgifta sin kropp med cellgifter, att hon borde först och främst göra drastiska livsstilsförändringar. Såg henne med en kopp kaffe i handen vid ett annat tillfälle på tv, och inombords skriker det bara NEJ, bort med allt gift från din sköra kropp. När ska sjukvården ta sitt ansvar att förmedla HÄLSA?!? Ber för Lina finaste själen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag läste en till krönika av Lina igår där hon skriver att hon bestämt avböjer alla knäppa idéer som sägs bota cancer. Hon radar upp en hel del stolligheter som att man skall dricka sitt eget urin t ex. Dessvärre tar hon med raw food i samma andetag. Det är just därför informationen behöver komma ut till den stora massan som själva inte kan skilja på äpplen och päron. Vår kropp har ett eget försvar mot cancer. Det är vårt immunförsvar. Det gäller att stärka detta så mycket som möjligt. Det fina med raw food är att den maten behåller mest av sin näring och därför förser kroppen med viktiga verktyg för att kämpa emot. Det finns inget hokus pokus i det. Att dricka sitt eget urin är liksom inte samma sak. Vi får trösta oss med att Läkare för framtiden förordar en växtbaserad kost och att dess ordförande faktiskt är specialist inom onkologi!

      Delete
  2. Herregud är hon inte riktigt klok. Ibland undrar man verkligen hur folk tänker. Fick själv en knöl i bröstet för nåt årsen, läste direkt flera alternativa böcker hur man själv kan påverka med mat. Knölen halverades redan efter någon månad, och slutade göra ont när man låg på sidan efter redan några dagar. Den finns fortfarande där men jag är inte ett dugg orolig längre, efter jag sett resultatet av en sån här kost på min kropp. Ena kroppsliga problemet efter det andra bara försvinner långsamt. Så härligt. Så trodde man att man åt en bra och nyttig diet innan... vet man nu hur man va ute och cykla. Folk vet inte hur bra dom är kapabla att må egentigen. Dom flesta är gråa bleka, skynkliga och energilösa i dagens samhälle. Riktigt tragiskt. Vad jag inte förstår är varför inte dietister insett detta för längesen. Det är ju inte så att det är ny information hur nyttigt det är med frukt och grönt liksom. Men antar att det är på frammarsch nu. Flera unga människor blir intresserade av raw food och hälsa i allmänhet och kommer ställa krav under sina utbildningar. Funderar själv på att köra igång med en dietistutbildning, att se hur dom tänker egentligen, så att man kan få skapa sig en riktig uppfattning hur det egentligen är. Å inte prata om all besprutning i våran mat. Hur kan man överhuvudtaget tillåta något sådant egentligen? Dom måste vara trötta på livet som tagit dom besluten.

    ReplyDelete