Tack vare att vi konsumenter har blivit medvetna om E-nummers potentiella skadliga effekter har producenterna blivit duktigare på att använda mindre av detta. Ni vet väl att t ex smakförstärkare är detsamma som glutamat och att man absolut skall undvika glutamat? Kolla in din pastakrydda eller din grillkrydda eller din korv. Inte ovanligt att den innehåller denna lilla fuling! Kasta bort och renodla!
Känner ni till att Stefan Jarl har gjort en film om kemikalier i och omkring oss? Nu kommer denna dokumentär, underkastelsen, att sändas på SVT. Tider:
SVT1 Tisdag 12 apr 2011 kl 22.00
SVT24 Torsdag 14 apr 2011 kl 22.15
Nej, tanken är inte att vi skall misströsta. Tanken är att vi skall hjälpas åt och förbättra världen vi lever i. Kunskap är makt.
Jag undrade just när de skulle sända den. Nu ska jag sprida detta till mina vänner!
ReplyDelete