Monday 9 December 2013

Synträning med Leo Angart.

Helgens workshop i Stockholm var otroligt inspirerande! Jag mätte upp –4.25 dioptrier på vardera öga på lördagen och på söndagen hade min syn förbättrats en halv dioptri till –3.75. Otroligt roligt. Jag har nu ett par glasögon med –3.5 och målet är att inom kort kunna ha dem när jag kör bil. Än så länge får jag ha mina gamla vid bilkörning. Det som motiverar mig allra mest med synträningen är att trötta ögon, vilket man ofta har när man är så närsynt som jag, skäl mycket energi. Tänk när all den enegin kan användas till annat istället!? Det vore ett underbart mål att vara glasögonfri till bebisen kommer. Då behövs ju all energi man kan få.

Vi som är närsynta fick en läxa, en energiövning som skall göras en gång i timmen veckan ut. Det är ganska ofta förstås men den tar bara ett par minuter. Så det är bara att ge sig sjutton på att göra den. Jag har en semesterdag idag, tänkte att det kunde vara bra efter en sådan här helg och idag har det ju självklart inte varit några problem att få till en gång i timmen. Blir lite mer spännande på kontoret imorgon. Först efter detta kan man börja fokusträna på allvar.

Jag träffade många intressanta personer. På lunch gick jag till ett ställe som serverar ekologisk vegetarisk mat och på söndagen såg jag två andra kvinnor från kursen. De visade sig också vara ingenjörer och intresserade av kost och ekologiskt. Den ena kvinnans son hade blivit av med sin migrän sedan han slutade med gluten och mjölkprotein. Det är sådant här som ger mig hopp! Ha, ha, ibland känns det som jag är den enda i världen som bryr mig och är medveten men så är det förstås inte. En annan kursdeltagare, också ingenjör, som inspirerade mig mycket hade tränat ner sin närsynthet från –7 till –4 men nu hade han nått en platå och det var därför han valt att vara med på workshopen.

Nu lite bilder från helgen.

20131208_095533

Leo Angart och jag. Fast nu har jag ett par andra glasögon med lägre styrka. Man kan självklart ha linser när man syntränar men då jag inte trivs i glasögon tänker jag att det är en riktigt bra motivation att använda dem.

20131207_163201

Leo in action.

20131207_211917

Slutligen en bild från mitt hotellrum. Jag bodde på Rival som ligger vid Mariatorget eftersom jag älskar den delen av Södermalm.

Är du intresserad av att vara med på en workshop nästa gång Leo är i Sverige (8-9 februari) så kan du hitta information på Naturlig Syn. Sidan är inte riktigt perfekt men Ann-Marie håller på med en ny så vitt jag förstår.

4 comments:

  1. och detta med att träna bort sitt synfel fungerar? Och vad gör du isf för slags övningar? Mvh Martin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja absolut! Olika övningar för olika synfel. När man har hög grad av närsynthet som jag, över -4 dioptrier har man ofta låg energi i ögonen och behöver arbeta med exempelvis akupressur för att få upp energin. Jag har märkt en enorm skillnad i ökad energi sedan jag började med ögonträningen. Kunde vara väldigt trött i ögonen tidigare och då blev hela jag trött framför allt på kvällarna. Sen gör jag olika fokusövningar och muskelövningar. Astigmatism är bland det enklaste att träna bort på kort tid. Om du är intresserad rekommenderar jag att du köper Leos bok, den är riktigt bra och går igenom alla synfel och vilka övningar som skall göras. Du kan också goolga Leo så hittar du workshopfilmer med honom på youtube, då kan du se om detta ö h t är något som passar dig.

      mvh
      Jessica

      Delete
  2. Kan du berätta om energiövningen? För mitt ena öga är närsynt och nu när jag har tillfället vill jag träna det! Använder varken linser eller glasögon. Måste gå in oftare på din blogg! Awesome!

    ReplyDelete
  3. Hej hur har det gåttmed synträningen ?

    ReplyDelete