Sunday 15 December 2013

Plats för magen.

Magen får fortfarande plats i min favoritklänning! :)Tur att det finns stretch ;) Det jag är mest glad över är dock att jag inte har ont någonstans ännu. När jag var gravid senast, för 10 år sedan, hade jag så ont av foglossning och ljumskbråck(!) att jag knappt kunde gå vid den här tiden.

svartvit2

4 comments:

  1. Så otroligt vacker!!!

    ReplyDelete
  2. Jag måste bara fråga dig en sak! Hittade din blogg för ett par veckor sedan och har suttit som besatt och rotat i arkiven. JAg avundas din livsstil och mitt mål är att kunna ha en betydligt mer strikt vegansk kost i framtiden (i nuläget är jag "allätare med modifikation" - dvs jag äter kött om jag blir bjuden men lagar vegetariskt hemma). Jag har stora magproblem och försöker utesluta pasta och glutenbröd samt äta mer grönsaker, dock till min fråga nu: När jag läser om magproblem så står det ofta om frukt och grönt som väldigt hårt och tufft för magen. Får du inte problem med magont alt. halsbränna utav all denna frukt? Jag har sämre mage än någonsin och vill pröva någonting helt nytt, även om jag med studentpengarna inte skulle ha råd att leva riktigt som jag önskar så vill jag det inom en snar framtid:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Annika!
      Den största anledningen till att jag sökte mig till det här sättet att äta var mina magproblem. Om du har svåra magproblem rekommenderar jag att du köper David Kleins bok Self healing Colitis and Chrohn's. Jag följde hans program och min mage blev bra från dag ett. Jag känner aldrig min mage numera. Den mår alltid prima. Inte ens några sura uppstötningar under graviditeten som det pratas så mycket om. Davids rekommendation är att äta viss typ av frukt, i början skall man undvika citrusfrukt exempelvis och ångkoka grönskar på kvällen. Råkost är inget för känsliga magar. Här kan du läsa mer och även köpa e-boken: http://www.colitis-crohns.com/
      Och du, det finns ingen som helst anledning att ha ont i magen :) Man måste bara göra en ordentlig omläggning och låta kroppen läka. Jag kunde t ex inte äta nötter utan att få diarré på grund av fettet. Vi med känsliga magar klarar inte mycket fett. Efter ett år var min mage dock så läkt att jag kunde börja äta nötter igen.
      kram kram
      Jessica

      Delete