Tuesday 17 December 2013

Nordic walking.

Låter ju lite coolare än stavgång, eller hur? Jag har alltid tyckt att det ser lite konstigt ut när man promenerar med stavar men jag känner att jag vill variera mina promenader och då är det perfekt med stavar. Idag har jag invigt de nya stavarna som jag köpte igår och det kändes riktigt bra. Armarna kändes trötta efteråt så jag gissar att de fick sig en bra omgång.

20131217_104828

Det är enormt skönt och skonsamt att promenera och enligt den yogiska traditionen bör en gravid kvinna promenera 6 km varje dag. Det får jag inte riktigt till men då jag numera valt att åka buss och ta en promenad från bussen till min arbetsplats så blir det ungefär 3 km varje vardag vilket jag känner mig riktigt nöjd med. Jag kommer att ta med stavarna till jobbet emellanåt för att få in lite stavgång även till och från jobbet.

Jag har en en app i min Samsung som heter Promenadkompis och den följer varje steg jag tar ;)

Screenshot_2013-12-17-16-08-18

Senast jag var uppe i 10000 var på semestern i Spanien i november. Man måste verkligen lägga manken till för att komma upp i 10000 steg. Det är inte dumt att göra en check på hur många steg man tar under en dag. Inte sällan förvånas man över hur extremt lite man rör på sig. I alla fall om man arbetar på kontor som jag gör.

No comments:

Post a Comment