Wednesday 6 June 2012

Fanfar- mitt första videoinlägg.

Filmen spelades in förra veckan så det stämmer inte att jag skall på yogaläger i helgen. Men resten är ju sant =)

 

14 comments:

  1. Vad bra du är på att prata Engelska :D På nåt konstigt sätt så kändes rösten bekant:D Du skulle passa till att läsa in meditation på band, du har en röst som lugnar :D Spännande och se vad du hittar på i dina framtida videos :D

    Kram Cathrine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack =) Egentligen föredrar jag ju svenska för det kommer mer naturligt men vill man nå ut till fler så är det bara att gilla läget =) Hi, hi, hmmm... spännande, kanske påminner den om någon annans röst. Kanske blir det en kanal som är mer fokuserad på yoga oxå i framtiden. Vi får se vad som händer. Åhå, en röst som lugnar, det lät ju fint.
      kram
      Jessica

      Delete
  2. Spännande att höra dig berätta:) Toppen att du sprider budskapet och visar att det går att må bra! Jag önskar att jag vågade ge mig på detta jag också, men problemen är mina tänder..har väldigtdålig emalj. Frukt = syra = löser upp emaljen.. Är lite rädd att bli tandlös på köpet:/ Hade inte det problemet funnits, så hade jag ändrat kosten på en gång..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Martina!
      Jag känner att jag liksom måste sprida det. Som ett kall =) Jag förstår att du känner dig osäker med dina tänder men du äter ju en riktigt bra kost nu! Kanske att du i framtiden vågar dig på frukt som inte innehåller lika mycket syra.
      Det viktigaste är att du börjat din resa mot bättre hälsa.
      kraam

      Delete
  3. :-) Problemet är att jag inte alls äter en bra kost nu, och mår värre än någonsin i kroppen. Har rätt mycket mig själv att skylla:/ Började med nåt MCdougall-liknande och började må bättre, men sen började jag må sämre igen efter någon vecka (vilket jag nu i efterhand tror var omställningsbesvär/någon slags avgiftning), och där spårade det ut. Visst äter jag bara naturlig mat och inget dåligt på det viset, men mitt matsmältningssystem funkar inte alls nu och tarmarna är i rejält uppror...och jag märker mer och mer att jag helt enkelt inte kan smälta fettet (och då är det inge vidare smart att trycka i sig 40-45 procent av energin i fett...ändå gör jag det..suck..). Men, jag jobbar på förändring. Tänker mig att verkligen följa högkolhydrat-lågfett/protein och ge det tid, göra det på allvar och plocka bort allt tillsatt fett (inklusive nötter som jag har galet svårt att ge upp..och inte tog bort sist..nötter och kokosolja är som en drog för mig) och äta glutenfria spannmål, baljväxter, grönsaker, och frukt, som Mcdougall mfl. förespråkar...och se vart det tar mig.. Jag har väldigt lätt att ge upp saker för fort och inte ha tålamod, men...tror att alldeles för mycket är galet i min kropp (med autoimmunitet och läckande tarm) för att jag ska kunna förvänta mig snabba resultat. Nej, nu ska jag inte babbla på mer;) Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej rara du! Jag gillar ditt babbel =))
      Det tar tid att läka sin kropp och det är helt naturligt att man snubblar under tiden. Vi är ju bara människor. Men visst är det skönt att du har börjat hitta vad som fungerar/inte fungerar? Vad är det som gör att du så gärna vill ha nötterna och kokosoljan? Finns det något du kan ha hemma istället när begäret sätter in?
      kram kram

      Delete
  4. Haha okej, vad bra;) Är väl snarare så att jag ofta letar koncentrerad energi, för att inte behöva äta så stort kvantiteter. Mättnad är obehaglig när tarmproblemen är så extrema, och när det är ständigt är stopp i tarmsystemet så försöker jag väl undvika ännu mer utfyllnad...så jag blandar kokosolja i riset, käkar nötter...tja.. Men, jag spär ju antagligen på problemet ännu mer, mera fett, mer stopp.. Så jag måste väl antagligen bara komma över tröskeln och lära mig att äta större mängder, och allt eftersom problemen blir mindre, kommer ju ätandet till slut förhoppningsvis inte vara ett problem...jag blir helt slut av att äta nu:/ Försöker lägga till frukt och dadlar t.ex. till måltider, och äta det i början och sen annan mat, för tändernas skull. Jag har provat så mycket, i desperationen även LCHF och liknande, för alla sa ju att det var så bra (idag tror jag att det bara maskerar problemen hos folk), och jag blev rätt lättad den dagen jag insåg att jag bara blev sämre av det, även fats jag verkligen försökte få det att funka.. Det känns underbart att inte "behöva" äta djur!:) Kramar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) Försök att tänka lättsmält mat. Om du fixar bananer är de ju jättesnälla mot kroppen. Klarar du att smälta bladgrönt? Du skulle ju kunna göra smoothie på bananer och blanda i lite bladgrönt för tändernas skull.
      Det bästa med LCHF är att man ofta utesluter tillsatser, socker, vitt mjöl och en massa annat som inte är bra för kroppen. Om man tänker på hälsa i första hand och inte enbart på att gå ner i vikt(det kommer på köpet om man äter en hälsosam vegandiet) som den enda anledningen till det man äter så är det vegankost som gäller. Då menar jag INTE vegankost med fokus på pasta och bröd *skrattar*. Jag saknar en bra översättning till A plant based diet för det är DET som är nyckeln till hälsa.
      kram kram

      Delete
  5. Tusen tack snälla du, varje gång jag läser något av dig får du mig att tänka och fundera ytterligare ett steg framåt:) Kikat runt massor idag och läst en del på Greenroomsverige och 30bananeromdagen, och lyssnade på en video med Jacob Heitmann. Hur mycket jag än skulle vilja så vågar jag inte i dagsläget gå över i bara frukt pga tänderna...men, läste och lyssnade om att börja med en enkel kost bestående av frukt, ångkokta rotfrukter och grönsaker, glutenfria gryn.. Så ja, jag ska satsa ditåt nu...de där nötterna ska bort tills vidare, rivna morötter (som jag ändå inte kan smälta..ändå sitter jag och trycker i mig..) och annat hårt likaså, liksom kryddor m.m...enkel mat, inte många födoämnen samtidigt, snäll mat:) Måste bara skaffa ånginsats! Jag har börjat vänja mig vid stora portioner i alla fall, känns inte lika groteskt längre;) (Och jag märker att jag inte blir helt spyfärdig av att äta när jag äter väldigt lite fett, som jag annars blivit) Så får jag se vart det tar mig.. Tack än en gång snälla du, det är toppen att komma in hit och sätta igång tankebanorna;) Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så roligt att höra Martina!!! Du skall se att det kommer lösa sig till det bästa för dig. Jacob är jättebra, det är tack vare hans inlägg på en sida som jag hittade David Kleins bok om hur man läker olika tarmproblem och kunde få ordning på min hälsa. Det finns jättebra ånginsats att köpa på IKEA.
      Stor kram

      Delete
  6. Bara en sista fråga:) Köper du frukt och grönt från någon grossist eller liknande, eller köper du allt i butik? Tänker väl framförallt på bladgrönt..vill börja försöka få i mig mer bladgrönt, men det blir så dyrt att köpa massor av de där små mini 70grams ekologiska påsarna i butiken. Och det brukar framförallt vara spenat, vilket jag gissar att man kanske inte ska äta enbart pga oxalsyran. Även hittat romansallad från änglamark i kruka, men är så lite också.. Köper du alltid ekologiskt bladgrönt och vilka sorters blad är bra? Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det hoppas jag verkligen inte att detta är din sista fråga ;). Inte fått tummen ur att köpa från grossist ännu men vi har en bra butik inne i Göteborg där jag brukar handla lådvis med apelsiner och dadlar och då får jag alltid lite rabatt. Nu köper jag mycket fin närodlad sallad där. Ja, jag köper allt ekologiskt så om man bara handlar på ICA eller liknande kan det vara lite sparsamt. Men ett tips är att tjata på dem att ta in mer ekologiskt. Det man skall tänka på är att försöka variera så man inte äter samma bladgrönt hela tiden och att man, om man har magproblem som vi, skall hålla sig till snälla sorter såsom romansallad, plocksallat, spenat och liknande. Ruccola och annat starkt går bort. Kanske finns det någon ekologisk odlare i din närhet som du kan köpa av? Eller varför inte odla lite sallad själv? kram

      Delete
  7. Haha nejdå, tänkte mer just nu;) Jag lär nog återkomma framöver;) Tack snälla för all hjälp och tips! Du är toppen och jag är glad att jag en gång hittade din blogg! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) Jag tycker det är så roligt med interaktion på min blogg =) Jag är så glad att jag kan vara till hjälp. Du är också toppen som kämpar på med att hitta din väg till hälsa! kram kram

      Delete