Wednesday 15 September 2010

Living Food i Valdemarsvik.

solen Jag passade på att lapa lite sol idag när jag var ute. Ljuvligt.

Oj vilken resa jag gör just nu. Jag är nu, sedan i måndags, på Living Food i Valdemarsvik. Jag lär mig ännu mer om kostens effekt på vår hälsa och om jag skall vara ärlig så önskar jag ibland att allt det här bara vore en mardröm. En dröm som jag fick vakna upp ur och få upptäcka att gluten är helt okej, att mjölken ger oss starka ben och att animaliskt protein är fantastiskt för oss. 

Samtidigt är jag givetvis oerhört tacksam över att jag har hittat till den här kunskapen för jag har verkligen letat skall ni veta.  

Det finns en hel del intressanta kursdeltagare här också, bl a en zonterapeut och homeopat från Norge. Hennes man, som är legitimerad läkare, har upptäckt kostens oerhörda betydelse. Han kan dock inte gå ut med detta för då skulle han förlora sin legitimation. Visste du att psykoser och psykiska sjukdomar inte sällan beror på matallergi? Visste du att gluten är rena rama giftet? Den här damen berättade om en patient som kom till hennes man vid 19 års ålder. Då var hon väldigt psykotisk och hade farit in och ut på psykiatriska kliniker i hela sitt liv. Han konstaterade att hon inte tålde gluten och idag är hon frisk och mår alldeles utmärkt. Dock räcker det att hon får i sig en liten brödbit för att hon skall hamna i psykos igen och det tar några dagar innan det släpper. 

Mjölkprotein och gluten kopplas ofta samman med psykiska besvär. Tydligen är det rena giftet... En del har "tur" och upptäcker tidigt att de är allergiska/intoleranta och slipper fortsätta förgifta sig. Det känns befriande att jag har valt bort dessa gifter ur min kost. Befriande. 

Jag var väldigt trött när jag kom hit i måndags men nu börjar krafterna återvända. Idag har jag fastat för första gången i mitt liv och det har känts kanonbra! Verkligen! Jag har känt mig lätt och glad till sinnet. Idag blev det fruktsoppa på morgonen, energisoppa ( jag skall berätta mer om detta senare ) till lunch och kvällsmat och en massa mungbönsvälling ( som enligt mig smakar blärk ) däremellan. Det är meningen att jag skall äta upp mig här så jag äter varannan timme och jädrar i min lada vad jag får bannor om jag inte sköter mig =) Igår var jag knökfull i hela magen och fick inte i en droppe till när de tittade strängt på mig för att jag inte druckit eftermiddagens mungbönsvälling =) Jag känner mig grymt väl omhändertagen =)

Skeppsgården ligger helt fantastiskt. Jag som älskar skogen ser till att komma ut så mycket som möjligt. Idag har jag pratat med kossor, får, snäckor och trollsländor. Inte så mycket folk ute i skogarna med andra ord =) 

Vi har ett schema att följa varje dag:

  • yoga ( det är min läxa i min kundaliniyoga som jag givetvis valt själv att göra)
  • lavemang ( ja my God...  När de demonstrerade detta i måndags kväll och förväntade sig att vi skulle göra detta varje morgon var jag på väg att åka hem. Det är naturligtvis frivilligt men ni vet, om alla andra gör vill man ju inte vara sämre. Det går dock mycket bättre än jag vågat ana men tar bort lite av den positiva känslan jag har för morgnar i vanliga fall..Men tänk så ren och fin jag blir... )
  • drink på pressat vetegräs som man pressar själv - oerhört nyttigt och energigivande! 
  • 9.00 frukost
  • 10-13 lektioner och praktiska övningar, idag t ex fick vi odla vetegräs, mungbönor, solrosor och bovete. 
  • 13-14 lunch och det tar verkligen en hel timme att äta lunch här för man tuggar och tuggar och tuggar
  • 14-18 olika aktiviter/lektioner/behandlingar
  • 18-19 middag
  • ibland någon kvällsaktivitet

Sen brukar jag lägga mig klockan 22... =)

Det är underbart att vara här och jag känner verkligen hur kroppen fylls av energi. Men när jag kryper ner i sängen på kvällarna längtar jag hem till min älskling och till barnen. 

 

IMG_0886

En trollslända landade på min sko =)

IMG_0895

En oerhört söt snäcka som nog är den största jag sett…

 

IMG_0894

Så här ståtlig var han innan jag lade ner telefonen bredvid för att man skall se hur stor han var. Då drog han raskt in sitt söta lilla huvud. 

 

IMG_0862

Jag hittade inga kantareller men flera sådana här.

No comments:

Post a Comment