Thursday 19 February 2015

Värmande dryck.

Efter en och en halv timme ute i kall vind var jag sugen på något värmande. Det blev den här godbiten!

Jag mixade 6-7 medjooldadlar med 3 små bananer och en skvätt vatten. Jag kryddade med kardemumma och rörde om för att slutligen toppa med kanel. Mums!!

7 comments:

  1. Mums det ser jättegott ut:-)! Funkar det även med färska dadlar? Jag undrar också om du har något tips på hur jag kan bli av med mitt mjölkproduktssug. Har trillat dit några gånger och mår riktigt dåligt efteråt.
    Önskar dig en god natt och en härlig morgondag<3!

    Kram Julie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det var det! Så nu skall jag göra mig en till :) Oj, har ingen aning om det funkar med färska, men det borde det absolut. Har du tillgång till färska dadlar? Jag har aldrig ätit det.
      Kan du precisera lite mer vad för produkter det är exakt som du trillar dit på?
      Tack, natten var god och morgonen fin! Önskar dig en fin fredagkväll!!
      kram kram

      Delete
  2. Hej,
    Nu blir jag osäker på om de verkligen är färska... Fick lära mig det på en raw food kurs. Finns att köpa i lådor i nästan alla mataffärer (men bara en sort är riktigt god, enligt mig).
    Jag trillar dit på risgrynsgröt, smör och ost. Ost mindre frekvent än de övriga två... Ofta på kvällen, gärna då jag är trött...

    Kram/ Julie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja jag blev osäker när du frågade också. :) Jag googlade och de färska ser ut som plommon. Så kanske är det torkade du menar iallafall :))?
      Risgrynsgröt går ju att göra på havremjölk, smör finns mjölkfritt och även ost finns veganska alternativ. Det viktigaste är att ta bort det animaliska.

      Kram

      Delete
  3. Replies
    1. Ja det är jättesmarrigt och nyttigt också :)

      Delete
  4. :-D Jag googlade också. På lådan som jag brukar köpa (en grönaktig) står det "färska dadlar" med röda bokstäver... Det kanske finns grader inom detta också;-).
    Tack snälla Jessica för tipsen!! Känns väldigt irriterande att äta animaliskt skräp! Ska testa veganalternativen:-).

    Kram Julie

    ReplyDelete