Sunday, 20 June 2010

Raw Food och Ghi.


Nu har jag gjort mina första Raw food pepparkakor =) De blev dock lite starka så nästa gång skall jag ta mindre mängd malda nejlikor. Degen går att kavla ut och använda pepparkaksformar. Degen skall dock inte gräddas! =) Jag gjorde bollar.

Recept:

1 dl mandel
1/2 msk rapsolja
2 dadlar
1 tsk kanel
1 krm ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 nypa salt
1 msk honung

1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren ( jag använde faktiskt stavmixer, var försiktig dock, det flyger! )
2. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig.
3. Tillsätt kryddorna och saltet, kör igen. Smaka av att kryddorna har blandat sig ordentligt med smeten.
4. Tillsätt honung, börja med 1 msk, och fortsätt köra. Degen skall bli lagom kladdig för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord.







Jag har dessutom gjort ghi. Jag kokade ett 250g paket osaltat smör i cirka 40 min innan jag silade av och hällde upp det på en glasburk. Nu är den redo att användas i matlagning.

No comments:

Post a Comment