Jag har inte ätit kött på över 2 år men jag glömmer inte hur förvirrad jag kände mig när jag skulle sluta med detta. Vad skulle jag äta istället? Det som idag känns självklart var verkligen inte det i början. Här följer ett köttfritt, superenkelt recept som är 100% barnsäkert. Om mina superkräsna barn gillar det så kan vem som helst äta det. Mattias kryddar sin del av lasagnen i efterhand.
Följande ingredienser ingår:
- maizena
- glutenfria pastaplattor (tyvärr inte hittat några äggfria sådana i vår butik ännu…)
- iMat
- sojafärs
- passerade tomater
- mjölkfritt smör
6 ingredienser, kan det bli enklare?
Ingredienser i bilder:
Börja med att koka pastaplattorna:
Täck sedan en smord ugnsfast form med plattorna. Blanda sojafärsen och de passerade tomaterna i en skål.
Bred på ett lager med färsen på plattorna och ringla över iMat.
Varva sedan med pastaplattor och färsen och iMat igen. Sluta med ett pastalager överst och sedan en redning på maizena och iMat. På så sätt slipper vi även osten!
Bred ut redningen:
Grädda i 180 grader i 35 minuter. Klart!!!
De passerade tomaterna kan med fördel bytas ut mot färska mixade tomater och sojafärsen kan successivt bytas ut mot exempelvis gröna linser.
Hoppas att detta kan ge inspiration till en köttfri måndag och nu kan ni ju handla ingredienserna redan idag och vara förberedda inför måndag <3
Hej, Jag ska köpa mig en spirali eller spiralo
ReplyDelete? vet du vad som är skillnaden och vilken är det du har? ha de bäst fruktis // från annan fruktis
Hej banan Carola =) Jag har svarat i ett inlägg: http://goluckyj.blogspot.se/2012/10/min-spiralizer.html
Delete