Igår gjorde jag zucchinipasta med pesto. Sååå gott! Peston fick betyg 5 av 5 av min man =)
Ingredienser till peston:
- blad från cirka 8 kvistar från min egen basilika
- 1 zucchini
- 3/4 dl pinjenötter
- en klyfta vitlök
Ner med allt i blendern!
En food processor är nog att föredra om man har en sådan =)
Här ser ni peston, en skål med de mest fantastiska ekologiska tomater man kan tänka sig och en skål med riven blomkål som jag toppar pastan med för att få en ostsmak.
Zucchinipasta, pesto, hackade tomater, riven blomkål. Mums!!! Jag önskar ni kunde få en smakbit, det var sååå gott!!!!
Jag har fortfarande gott om basilika kvar, bilden togs efter jag tagit basilika till peston =) Det kommer att bli mer pesto, var så säkra =))
Vad kul att peston blev god!! =)
ReplyDeleteTycker det är så bra att man har zucchini i, den blir lite mer fast och matig då=)
Här i Varberg blev vi bjudna på mIddag när vi kom fram, och min brors svärföräldrar som jag aldrig träffat hade gjort specialare till mig. melon till förrätt, stor sallad med quinoa och avokado till varmrätt och fruktsallad till efterrätt, är det inte helt fantastiskt!? Jag blir så rörd när alla försöker så väl. =)
Jepp, hon är duktig Kristina på att hitta på recept! =)
DeleteÅh vilka gulliga människor! Fantastiskt ju! kraaam