Idag gjorde jag kikärtsbiffar som killarna gillade. 9-åringen gav dem betyg 5 av 5. Strålande!!!
Biffarna serverades i min mormors gamla köttbulle-skål. Jag är övertygad om att mormor oxå hade skippat köttet om hon varit ung idag eller hur mormor ;) Min älskade mommo lever inte längre men finns ofta med mig.
Recept:
- 400 gram kokta kikärtor (ca 3 dl okokta)
- 2 msk potatismjöl (eller valfri mjölsort, jag kör ju glutenfritt)
- 0,5 dl hackad färsk persilja
- 1 finhackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 1 msk ghi
Mixa allt. Jag började med kikärtorna tills de var ordentligt mixade, det tog lite tid och nu börjar jag bli rejält sugen på en matberedare ;) När allt är blandat/mixat så gör man små biffar som sedan steks i ghi på medelstark värme tills de fått fin färg.
Servera med potatismos och lingonsylt så gör du barnen glada =)
Tack, det här blir lunchen idag! =)
ReplyDeleteÅterkommer med recension. *ler*
Jag kokar alltid bönor/kikärtor och fryser in en del så har jag färdiga när helst andan faller på. Styckfryser man dem så tinar de ju så fort de små godbitarna. =)
Semestern har varit fin, tack!♥ Skönt att vara hemma, känner att jag behöver stanna upp lite och andas. Fint så.
Trevlig fredag fina du!
Kram kram
Anna
Två tummar upp!
ReplyDeleteEller fyra tummar rättare sagt. =)
Både jag och min lilla prins tyckte det här var väldigt gott, snabbmat i sin godaste form!
Jag modifierade lite efter hur vi äter och vad vi hade hemma. Tog bovetemjöl, gurkmeja, gräslök, lite svartpeppar och inget salt. Mums! Stekte biffarna i olja och serverade med ett mindre berg av ångkokt broccoli med lite olivolja på.
Tusen tack söta du!♥
Många kramar
/Anna
Hej vännen!
ReplyDeleteDet verkar vara många som stannar upp och andas just nu. Kanske är det något som ligger i tiden.
Härligt att ni inspirerades och även gjorde er egna variant som lät väldigt mumsig!!!! =)) Man kan ju variera biffarna i det oändliga.
kram på dig och sonen ha en riktigt härlig helg!
Jessica
Tack för tipset, ska testa detta receptet i helgen!
ReplyDeleteKram Maria