Saturday, 27 August 2011

Raw chokladkakor.

P1030740

Jag kan sakna att baka emellanåt. Det går ju att hitta varianter men då jag inte tål ägg(och heller inte vill äta), ej tål jäst, ej tål gluten, ej tål socker så är det inte så mycket kvar till traditionella kanelbullar t ex =) Det blir till att baka Raw saker helt enkelt. I somras gjorde 7-åringen och jag riktigt smarriga chokladkakor.

Botten:

  • 2dl hasselnötter
  • en nypa ekologiskt vaniljpulver
  • 1/2 dl vatten

Fyllning/hallonmarmelad:

  • 250 gram hallon, tinade eller 4 dl färska
  • 6 dadlar
  • ev vatten (om man använder färska bär)

Topping/chokladsås:

  • 2 dl kokosolja
  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 1/2 dl honung

 

  1. Mixa hasselnötter till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt vaniljpulver och vatten, mixa igen.
  3. Tryck ut degen till ca en halv centimeter tjock i bullformar
  4. Mixa ingredienserna till hallonmarmeladen.
  5. Bred ut hallonmarmeladen över nötbotten.

P1030733

P1030737

Marmeladen är väldigt god att äta som den är Blinkar

6. Gör chokladsåsen, gör kokosoljan rinnande i vattenbad.

P1030734

 

7. Rör ner kakaopulver och honung i kokosoljan.

P1030739

8. Häll över chokladsåsen så att den täcker fyllningen.

P1030740

9. Ställ in kakorna i kylen tills chokladen stelnat.

P1030741

10. Dekorera gärna med färska hallon innan servering.

Receptet hittade jag i Ericas bok Raw Delight.

No comments:

Post a Comment