Saturday, 13 December 2014

Saffranskladdkaka.

IMG_4422

Linnea efterfrågade receptet på saffranskladdkakan så det skall jag självklart dela med mig av. Ursprungsreceptet är ur boken Bröd och Kakor: Baka glutenfritt av Mekto Ganic. Jag har dock modifierat det för att få det veganskt. I ursprungsreceptet var det ägg och vit choklad.

  • 100 gram rumsvarmt mjölkfritt smör
  • 1 1/2 dl rårörsocker
  • 4 msk sojamjöl
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 6 msk havremjölk
  • 0,5 gram saffran
  • 50 gram hackad mörk mjölkfri choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ca 25 cm rund form med kokosflingor.

Vispa samman smör och socker. Vispa i sojamjöl. Tillsätt rismjöl och havremjölken. Vispa i saffran och slutligen den hackade chokladen. Fyll formen och grädda i 25 minuter.

2 comments: