Linnea efterfrågade receptet på saffranskladdkakan så det skall jag självklart dela med mig av. Ursprungsreceptet är ur boken Bröd och Kakor: Baka glutenfritt av Mekto Ganic. Jag har dock modifierat det för att få det veganskt. I ursprungsreceptet var det ägg och vit choklad.
- 100 gram rumsvarmt mjölkfritt smör
- 1 1/2 dl rårörsocker
- 4 msk sojamjöl
- 1 1/2 dl rismjöl
- 6 msk havremjölk
- 0,5 gram saffran
- 50 gram hackad mörk mjölkfri choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ca 25 cm rund form med kokosflingor.
Vispa samman smör och socker. Vispa i sojamjöl. Tillsätt rismjöl och havremjölken. Vispa i saffran och slutligen den hackade chokladen. Fyll formen och grädda i 25 minuter.
Tack!! Nu blir det bakning idag :)
ReplyDeleteTyckte du om den!?!? :)
Delete